3 fasen van Spinale Decompressie Therapie

Fase I

Niet-chirurgische spinale decompressie behandeling.

Fase II

Stabilisatie van het bewegingsapparaat door het toevoegen van revalidatie-oefeningen om de spieren rond de wervelkolom samen met voortdurende spinale decompressie behandeling te ondersteunen en te versterken.

Fase III

Versterkende, stabiliteit- en herstel oefeningen om volledig herstel van dewervelkolom te krijgen samen met continuatie van de Spinal Decompressie therapie.

Spinale Decompressie Therapie is een hulpmiddel in onze praktijk die wij gebruiken om te helpen bij het corrigeren van Structurele Disfuncties.

Spinale Decompressie therapie is een niet-chirurgische, comfortabele alternatieve behandeling voor de verlichting van lage rugpijn, nekpijn, en uitstralende pijn in arm en been, hernia’s, uitstulpende tussenwervelschijven, stenose en discopathie.

Spinale Decompressie gaat met behulp van een gemotoriseerde tractie tafel om de wervelkolom voorzichtig op te rekken (dit is niet hetzelfde als een Traction). De procedure van de tafel doorloopt een spanning- en ontspanning fasen. Deze beweging heeft effect op de positie en werking van de wervelkolom, en het verlicht de druk van de gelachtige schijven die fungeren als kussens tussen de wervels. In feite creëert deze beweging een vacuüm effect in de schijven. Dit effect staat bekend als intra-negatieve DISCALE druk, en het belangrijkste voordeel is dat het helpt uitgestulpte tussenwervelschijven terug te dwingen en er tegelijkertijd een betere uitwisseling plaats vindt tussen zuurstof, water en voedselrijk vocht in de tussenwervelschijf. De levering van voedingsstoffen, bevordert genezing van gedegenereerde en gescheurde vezels van de tussenwervelschijf.

Thrive Chiropractie biedt de beste Spinale Decompressie apparatuur dat vandaag de dag beschikbaar is en ons team heeft een ruime ervaring in het leveren van deze therapie aan patiënten.

Voorwaarden voor de behandeling:

Spinal Decompressie therapie wordt niet aanbevolen voor iedereen; Echter, wordt elke patiënt geëvalueerd op individuele basis.

The process is simple and doesn’t cause any pain. With harnesses secured at the trunk and pelvis, a fully clothed patient lies face down or face up on a computer-controlled traction table that is operated by the licensed chiropractor. The doctor customizes the treatment, which alternates between traction and relaxation, based on the patient’s specific needs. A typical session takes between 20 and 45 minutes, and most patients undergo 12 to 20 treatments across a period of five to seven weeks. Please bring all exam findings to your first consultation (MRI, CT scan, X-ray,…).

Is Spinale Decompressie Therapie beter dan een operatie?

In de meeste gevallen is niet-chirurgische Spinale Decompressie Therapie beter dan een operatie. Dit komt door het feit dat een operatie fysisch de ruggengraat verandert door het verwijderen van de gehele of een gedeelte van de problematische tussenwervelschijf. Hoewel deze druk op de zenuw kan verminderen en verlichting geven van de rugpijn, heeft een operatie de neiging om meer nadruk te leggen op de gezonde schijven boven en onder. Complicaties van chirurgisch ingrijpen kan ernstig zijn.

Het proces is eenvoudig en veroorzaakt geen pijn

Spinal Decompressie therapie wordt niet aanbevolen voor iedereen; Echter, wordt elke patiënt geëvalueerd op individuele basis.

Met banden bevestigd aan de romp en het bekken, ligt de volledig geklede patiënt met het gezicht naar beneden of naar boven op een computergestuurde tractietafel dat wordt ingesteld door de gelicentieerde chiropractor. De arts past de behandeling aan op de specifieke behoeften van de patiënt. Een sessie duurt tussen 20 en 45 minuten, en de meeste patiënten ondergaan 12 tot 24 behandelingen voor een periode van 5-7 weken.

Breng alle foto’s etc. mee bij het eerste bezoek. (MRI, CT-scan, X-ray, …).